maanantai 17. lokakuuta 2011

i'll eat your heart

Kouluun olin tossa menossa.


7 kommenttia:

 1. Hauskan näköset lasit ekassa kuvassa! :D Mistä ostit??
  Sitten seuraavaksi kysymys joka tulee puuntakaa mutta kysyn kuitenkin. :D Mitä mieltä olet l-koodi ohjelmasta? (jos siis kyseistä sarjaa olet seurannu. :P )
  Itse olen tätä ohjelmaa katsonut lähinnä kaverini yllyttämänä, joka on sarjan fani. Rehellisesti sanoen petyin ohjelmaan aika pahasti. Suurimpana syynä se, miten siinä tehtiin omituista heterojen ja homojen/lesbojen ryhmäjakoa. Itse olen hetero, ja ihmettelin sitä miten vihamieliset tai omituiset välit ohjelmassa oltiin tehty heterojen suhteen. Kun homoille ja lesboille suunnattuja ohjelmia on muutenkin maailmassa harmittavan vähän niin ajattelin, että tässä sarjassa oltaisiin päästy yli tuollaisista hölmöistä "ryhmäjaoista". Toivoin että tämänkaltaisessa ohjelmassa etenkin käsiteltäisiin kaikenlaisia ihmisiä tuomitsematta. On outoa miten sarjassa puhutaan homoseksuaalien oikeuksista ja tasa-arvosta, mutta sitten kuitenkin haukutaan heteroja ja etenkin miehiä vihollisiksi(?)
  Esim. Tinaa alettiin syrjiä koska hän halusi yrittää olla miehen kanssa, heterot kuvataan tylsinä ja yksitoikkoisina, lähes kaikki heterot kuvataan rasisteina, miehet raiskaajina..
  Tosi elämässäkin oon joutunu huomaamaan tällaista, että lesbot ja homot jotenkin ryhmittäytyy keskenään eikä oikein halua olla tekemisissä heterojen kanssa. (varsinkaan lesbot heteropoikien kanssa.) Myöskin tämä ystäväni jonka kanssa l-koodia olen katsonut on lesbo, olen hänen ainoa hetero kaveri, kaikki muut ovat lesboja.
  Tällainen on mielestäni harmillista ja myös aika lapsellista, koska esim minulla ei ole yhtään mitään lesboja tai homoja vastaan, enkä usko että suurimmalla osalla nuorisosta nykyään on mitään eri seksuaalisuuksia vastaan. On tietysti myös naurettavia ihmisiä joilla on rasistisia ajatuksia, mutta uskon/haluan uskoa että näitä on kuitenkin vähemmistö nykynuorista.
  Sori tämä pitkä jaarittelu, mutta halusin kertoa kantani mahdollisimman selvästi. :D Joten kysymykseni on, että mitä mieltä sinä itse olet kyseisestä sarjasta ja miten itse suhtaudut heteroihin? (onko lähipiirissäsi vain lesboja/homoja ja tyyliin 1-2 heteroa kaverina/tuttuna yms?)

  VastaaPoista
 2. Joo noi on ihan seppälän alennuksesta, sain vissiin eurolla XD
  Ja vai että l-koodia koskee seuraava kysymys? : D No, voin sanoa että olen katsonut ja tykkään todella, vaikka se onkin jollain asteilla varsin epärealistinen kuvaus lesbomaailmasta. Heterovihasta voin sanoa, että on oikeasti olemassa todella raivolesboja jotka eivät siedä miehiä oikein missään muodossa, mutta se ei todellakaan tarkoita että kaikki olisivat sellaisia. L-koodi on mielestäni semmoinen kunnon "naisilta naisille"-sarja, jossa keskitytään oikeasti siihen lesbojen välisiin suhteisiin, ja siksi miehet ovat varsin tiiviisti suljettu tästä maailmasta ulos. Tuskin itsekään olisin sitä katsonut samalla intohimolla jos siinä yhtään sen enempää miehiä olisi ollut, sillä jos kerrankin on homo-tv-ohjelma, niin olkoon sitten kunnolla homo :'D. En kuitenkaan itse kokenut ainakaan, että miessukupuolta varsinaisesti mitenkään haukuttiin yleisesti sarjassa, sillä vaikka kyllähän monet jaksoissa esiintyneet miehet saattoivatkin tehdä pahasti, niin vähintään yhtä pahasti naiset tekivät samoja asioita toisilleen. L-koodin mukaan voisi myös luulla, että jokainen lesbo pettää vähintään kerran, ja että jokainen vastaantuleva kaupantäti on lesbo XD Mutta sanotaan vaikka, että se sarja kärjistää aika paljon stereotypioita ja dramatisoi asioita :'D

  Ja mitä tosielämän kuppikuntiin tulee, niin ei minullakaan kyllä montaa kaveripoikaa ole, ihan vaan sen takia etten juuri tiedä miten käyttäytyä heidän kanssaan. Ei minulla mitään vastaan ole, mutta harvan pojan kanssa on oikeasti mitään mielekästä tekemistä tai puhuttavaa. Elän itse ainakin vaan niin eri maailmassa, ja koska olen kokenut tämän surullisenkuuluisan nuoruusvaiheen "olen liian ruma ja sosiaalinen hylkiö ettei kukaan poika kiinnostu minusta" (tajusin itse siis vasta 17-vuotiaana tykkääväni tytöistä), niin en koskaan ole pahemmin ollut tekemisissä jätkien kanssa, ja siksi olen edelleenkin hyvin epävarma jos joudun useamman pojan seuraan. Ainoastaan yhden jätkän kanssa olen kunnolla ystävystynyt, ja sekin lähinnä sen takia ettei hän ole semmoinen "tavallinen" jätkä, vaan suoraan sanottuna hieman naisellinen, ja tietyllä tavalla ehkä syvällisempi kuin useimmat miehet :'D

  Mutta siis muuten muutamia ihan kaverikaveripoikia on, mutta suurin osa tyttöjä. Lapsuudenystävistä suurin osa on ihan heteroita, mutta myöhemmällä iällä hankituista kavereista moni taas lesboja tai bissejä, koska tietyntyyliset ihmiset tunnetusti ajautuvat yhteen XD En tosiaankaan siis valitse kavereita seksuaalisuuden perusteella, mutta toki sitä hengaa mielummin semmoisen ihmisen kanssa, jonka kanssa on yhteisiä puheenaiheita :'D -Ja tietenkin ihminen laumaeläimenä usein ajattelee tyyliin "minä olen lesbo, tuo on lesbo = hengataan yhdessä" koska yhdistävät asiat luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta.

  Mutta joo, tästäkin tuli aika pitkä turina ja tuntuu että kadotin ajatuksen enemmän kuin yhden kerran XD Toivottavasti sait kuitenkin edes vähän tolkkua :'D

  VastaaPoista
 3. Joo, tuli tosiaan huomattua L-koodia katsoessa että siinä kuka vain saattoi muuttua lesboksi. :D (ainakin Shanen läheisyydessä.)
  Sitä on aika huvittavaa että myös outoa katsoa, koska jos olisi olemassa sellainen sarja missä joku mies saisi 100% lesbo naiset iskettyä ja muutettua heteroiksi, niin kyseistä ohjelmaa ei edes annettaisi näyttää. Sitä sanottaisiin heti rasistiseksi tai homojen suuntautumista vähätteleväksi yms yms. :O Itse toivoisin että tulisi ohjelmia, missä on heteroja että homoja yhtä paljon. Nykyisin taitaa olla vain enimmäkseen hetero-ohjelmia, joissa vilahtaa koristeellisena sivuhahmona kliseinen, naisellinen homomies.

  Sulla ei siis ikinä ole ollut poikaystävää? Oot seurustellu vain tyttöjen kanssa? oletko ollu ikinä ihastunut/kiinnostunut jostain pojasta?
  Jotenkin vaan on pariinkin otteeseen tullu huomattua, että sellaiset tytöt joilla on ollu syystä tai toisesta huono tuuri poikien suhteen, että he jossain vaiheessa toteavat olevansa lesboja. (En tiedä onko siinä mitään yhteyttä mutta itse oon tuntenut pari tällaista tyttöä, myös tämän kyseisen ystäväni jonkakaa L-koodia rupesin katsomaan.)
  Tai tämä kaverini myös koki olevansa jotenkin huonompi tai rumempi, koska hänellä ei ollut poikaystävää ja minulla oli. Sitten hän jossain vaiheessa kertoikin pitävänsä tytöistä enemmän. Itse yllätyin tästä, koska hän moneenkin kertaan sanoi tykkäävänsä jostakin pojasta ja oli ainakin kerran hyvin vakavastikin ihastunut poikaan. Tuli väistämättäkin mieleen sanoistasi tämä kaverini ja miten samanlaisilta teidän kokemukset poikien suhteen kuulostaa..
  Mutta sillä ei ole minulle mitään väliä kestä kaverini tykkää, rakastan häntä juuri sellaisena kuin hän on, mutta ihmettelen hieman onko siinä jonkinlaista yhteyttä, että jos ei ole ollut poikaystävää tai ole ollut hyvissä väleissä poikienkaa, niin onko jonkinlainen ns "taipumus" suuntautua sitten lesboksi? (Kun sinäkin sanoit tajunneesi tykkääväsi tytöistä vasta 17-vuotiaana.)
  Tai no toi "taipumus" sana on aika huono kuvaamaan sitä mitä yritän tarkottaa, mutta toivottavasti ymmärrät olennaisen mun mietinnästä/pohdinnasta/kysymyksestä. :P

  VastaaPoista
 4. Joo se oli vähän epärealistista siinä showssa, mutta menköön tämän kerran XD Mutta nykyään voisi kyllä olla enemmän näitä ohjelmia joissa seksuaalisuuntautuneisuus olisi tasaisemmin jaettu, aivan kuten itse sanoit. Nykyään kun joka ohjelmassa on vain se tietty yksi "kiintiöhomo" XD

  Ja joo, ei ole ollut koskaan poikaystävää. -Kerran kännissä tuli kuitenkin suudeltua yhtä :'''D Se oli kerta se...
  Mutta siis voin sanoa, että on todellakin olemassa "lesboja", jotka kääntyvät tyttöjen puoleen kun poikien kanssa ei onnista. Minusta se tuntuu hieman huijaukselta, koska he yleensä jossain vaiheessa vaihtavat takaisin poikiin kun huomaavat etteivät olekaan välttämättä niin homoja kuin ovat luulleet olevansa/yrittäneet olla. Oma taustani on kuitenkin seuraavanlainen; äitini on Jehovan todistaja ja sen takia olen saanut uskonnollisen kasvatuksen ja elin pitkään siinä uskossa että homous oli synti. Minulla ei siis ollut kauheana omaa maailmankuvaa vaan uskoin hyvin sokeasti sen mitä minulle oli opetettu. -Ja siksi lesbouteni ei hirveänä liity epäonneen poikien kanssa :''D Ja voit vain kuvitella sen järkytyksen silloin 17-vuotiaana kun tajusin ihastuneeni erään kaveriini XD Yritin tietenkin kieltää koko asian itseltäni mutta pakko lopulta oli myöntää, että rakkauttahan se oli.
  Mutta joo, olen aikoinani ollut ihastunut poikiinkin, ja jos aivan korrekteja ollaan, niin en koe itseäni täysin lesboksi, vaan pysyn mielummin luokittelemattomana. Naiset ovat vain se suurin rakkauteni :'D Enkä pysty kauheana kuvittelemaan itseäni seurustelemaan miehen kanssa, sillä minulla on edelleen nämä "erilaisuusongelmat", mutta siis aina toisinaan tunnen kyllä seksuaalista vetoa miehiäkin kohtaan. -Tosin miesmakuni on varsin naisellinen, eli useat mielestäni kiinnostavat miehet ovat usein jollakin tapaa varsin naisellisia XD -Mutta sukupuolta tärkeämmäksi koen kyllä ihmisen itsensä : D

  VastaaPoista
 5. Ilmeisesti sun porukat eivät tiedä suuntautumisestasi? (Siis jos sun äiti on Jehovan todistaja niin oletan ettei hänelle voi asiasta kertoa?) Tietääkö kummankaan teidän vanhemmat/muut sukulaiset että seurustelette?

  VastaaPoista
 6. Itseasiassa meikäläisen porukat tietää, ja vaikka äidiltäkin meni se kaksi vuotta, niin nykyään ne tulee tuon mun vaimokkeeni kanssa oikein hyvin juttuun ja ei isukkikaan mitenkään pyssyllä uhkaa tai mitään, eli oikein mainiosti menee verrattuna siihen, että kun tulin kaapista ulos niin muthan ajettiin kotoa suurinpiirtein ja molemmat vanhemmat sanoivat etten oo niitten tytär enää :'D Ovat onneksi rauhoittuneet. Mutta tämän lisäksi äidinpuolen suku tietää aika pitkälle mun suuntautumisestani, ja ihan sujut on.

  Vaimon puolelta vain hänen äitinsä tietää, eikä ole onneksi flipannut sen pahemmin : D

  VastaaPoista
 7. Aijaa, aika pahalta ja sun osalta surulliselta kuulostaa toi niiden alkusuhtautuminen.. :( mutta hyvä jos teiän tilanne ei ole niin paha enää vaan parempaan päin. :)
  Ja tosiaan homojen ja lesbojen osalta on tosi harmillista ja masentavaa miten joidenkin perheet, vanhemmat sun muut eivät osaa hyväksyä erilaisia suuntautumisia vaan heitetään kotoa ulos ja kielletään koko juttu.. :( Itse heterona olen tässäkin asiassa päässyt niin paljon helpommalla, mitään ei ole tarvinnu salailla tai pelätä muiden reaktioita.. Toivon sulle ja tyttöystävällesi jaksamusta ja tsemppiä jatkossakin! :)Sä vaikutat tosi fiksulta ja aikuismaiselta 20vuotiaaksi.

  VastaaPoista